Canlarım, sizlerle beraber olmak öyle önemli ki benim için. Beni Sevgi ablanız olarak kabul edin. Zaten Bodrum da beni öyle tanır. İyi ve kötü zamanlarınızda yanınızda olayım. Dertleşelim, ama çoğunlukla gülelim. Öyle ihtiyacımız var ki gülmeye. Sorunlarımızı unutup, keyif almaya bakalım. Haydi.. Var mısınız beraber keyiflenmeye ?

Bodrumun Sevgisi

Pazartesi, Kasım 27, 2006

KOROMUZU TANIYALIM

Koromuz 1993 yılında kurulmuştur. Bodrum Belediyesi Türk Müsikisi Derneği adı altındaki tek koroyuz. Başka şubemiz yoktur. Kuruluş amacımızsa gelen üyelerimize, Türk musikisi hakkında eğitmek. Türk musikisi enstrümanlarını kullanmasını öğretmek. Beceri ve kabiliyetlerini arttırmak. Boş vakitleri değerlendirmek. Halka Türk musikisini tanıtmak, doğru icra edebilmeyi öğrenmek ve yaymak, Türk musikinin yaşamasını sağlamaktır.

Musiki çalışmalarımızın dışında ise: faaliyetlerimizin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapıp bunları yaygın hale getirmek. Kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları yapmak. Üyelerimizin arasındaki bütünlüğü korumak için; konser (bunun hakkında geniş açıklamalarımız başka sayfada ayrıntılı anlatılacaktır.) yemek, tiyatro, gezi, sergi, dinleti ve eğlenceli etkinlikler yapmak. Üyelerimizin etkinliğini koro olarak paylaşmak. Uluslar arası derneklerle iletişimde bulunmak. Karşılıklı konserler düzenlemek. Daha bunları çoğaltabiliriz. En önemlisi katılan üyelerimizin birlik ve beraberlik içinde musiki icra etmek. Boş vakitlerimizi en güzel şekilde değerlendirmektir.

Bizim koromuza üye olmak için bazı prosedürlerden geçmek lazımdır. Şimdi bunları uzun uzun anlatacak değiliz. Zaten ilgilenen ve bizimle çalışmak isteyen musiki sevenler gelip üye oluyor. Bizim koromuz nerden bakarsanız 13. yılını deviriyor. Bu seneye kadar hani şarkıdaki gibi “kimler geldi, kimler geçti.” yönetim değişikliği, üyelerin değişikliği, çalışma mekanlarının değişikliği, çalıştıran hocaların geğişikliği hep olmuştur. Değişmeyen tek unsur, koromuzun sağlıklı şekilde çalışmalarına devam etmesidir.

Mesela son 5 yıldır sizlerinde yakından tanıdığı (meraklısı web sayfamızdan hocamızı daha iyi tanıyabilir.) sevgili hocamız İzmir devlet konservatuarı öğretim görevlisi sayın HALİL İBRAHİM YÜKSEL bizleri nakış gibi işleyip, şarkıların doğru seslerle söylendiğini öğretti.

Koromuzda her yaştan, her meslekten, emekliler dahil renkli bir mozaik oluşturuyoruz. Ortak yönlerimiz. Musikiye aynı gönülü vermek, birbirimizi sevmek, hocamızla beraber iyi bir ekip oluşturmak, üyelerimizin iyi ve kötü gününde yanında olmak, paylaşmak. Yani kısacası dünyaya aynı pencereden bakmak. Amatör olmamıza rağmen profesyonelce çalışmak.

Güzel yurdumun her yerinde bizimki gibi amatör korolar var. hepsinin yolu açık olsun. İnsanlarımızın kirlenen hayat koşturmasında güzel sanatların hangi dalı olursa olsun, amatör ruhla uğraşması kadar güzeli var mıdır? Önce kendimiz için, sonra çevremiz için yaptığımız çalışmaların semeresini dışarıda sergileyip, beğeni kazanmak kadar keyif verici duygu olamaz.

İşte bizimde koro çalışmamızdaki en büyük keyif, konser sonu beğenilerin olması. O manevi duygu bize yetiyor.

Bütün güzel sanatlarda çalışan amatör ruhlu insanların yolları açık olsun.